Vanaf 1 april 2021 kan elke Amsterdammer terecht bij een buurtteam voor vragen en ondersteuning op het gebied wonen, welzijn, inkomen, schulden en veiligheid. Elk buurtteam bestaat uit professionele hulpverleners met verschillende expertises.

Samen met de Ouder- en kindteams worden de buurtteams de spil in de wijk waar alle zorg en ondersteuning samenkomt. Fysiek nabij in de buurt en in samenhang georganiseerd: eenvoudig, herkenbaar en laagdrempelig. Een plek in de buurt waar men kan binnenlopen of naar toe kan bellen. Zorg en ondersteuning wordt daarmee beter vindbaar voor inwoners.

Cliënten uit stadsdeel centrum kunnen bij ons ‘Buurtteam Amsterdam Centrum’ terecht. We ondersteunen cliënten om hun situatie duurzaam te verbeteren en zo zelfstandig mogelijk mee te kunnen doen in de samenleving. Altijd in afstemming met de cliënt en zijn of haar specifieke situatie: dicht bij zijn of haar leefwereld. We doen dat door te kijken welke mogelijkheden er zijn in de directe omgeving en een verbinding te maken met collectieve voorzieningen in de buurt. Waar nodig wordt specialistische hulp ingeschakeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar FAQ

Link naar website van de gemeente